Cihly a cihelné pásky

Jste milovníci klasické cihly ? Líbí se vám její rustikální vzhled ?
Chcete obkládat vnitřní stěnu nebo venkovní fasádu domu ?

V našem sortimentu naleznete materiál pro řešení interiérů i exteriérů včetně zahrad, vinných sklepů i fasád. Jako jsou na příklad obkladové cihly, obkladové cihelné pásky, keramické cihelné obklady, keramické cihelné dlažby a keramické cihelné mozaiky, včetně dekorativních prvků, soklů, schodnic, tak i speciálních kusů pro vybavení vinoték.
A to jak v klasickém rustikálním, tak i moderním stylu.

Navštivte náš Boutique shop ASSO v centru Prahy pro další potřebné informace o použití, pokládce, impregnaci, čištění i prohlídku fyzických barev vzorků.

Cihly s kouřovým efektem

Kolekce Fumo, stylově jednoduché linie s kouřovým efektem. Je určena pro cihlové obklady exteriérů nebo interiérů, které dokonale ladí s dalšími moderními prvky, jako je sklo a ocel.

250x120x55mm - 240x115x70mm - 215x102x65mm - 230x110x76mm - 230x70x76mm - 194x92x57mm

Cihly s otiskem

Kolekce Inserto s ručně vyrobeným otiskem je okamžitě rozpoznatelná. Textura cihel je obohacena o chromatické efekty získané jíly, písky a teplotami výpalu. Ručně vyráběná cihla do interiéru i exteriéru je jasnou designovou volbou.

Cihly standard

Kolekce Standard Piatto se vyznačuje čistými liniemi a homogenními barvami . Od červené až po žlutě zbarvenou, každá odhalená cihla nebo pásek zlepšuje estetické vlastnosti budov a interiérů. Dostupné v několika formátech i jako pásky a rohové díly.

Cihly ztenčené

Kolekce tenkých cihel Corso porušuje všechny tradice tím, že se jedná o moderní produkt, který se zcela odlišuje od standardů přítomných na trhu. Protáhlý a tenký tvar cihly spolu s metodikou pokládky, která klade důraz na vodorovné spáry, dodává stěně moderní vzhled, který se s radostí setkává s novými materiály, jako je sklo a ocel, a designovým výzkumem.

V naší nabídce naleznete 4 řady kolekce Corso: Handmade, Inserto, Standard a Suolo.

Cihly glazované

Kolekce glazovaných cihel Smalto byla vytvořena jako odpověď na potřebu ozdobit a vylepšit terakotu matnými nebo lesklými, intenzivními nebo jemnými glazurami , které jsou schopné ukázat teplo terakoty a dodat jedinečný styl odhaleným cihlovým stěnám.

215x102x65mm

Cihly skleněné

Kolekce skleněných tvárnic je úzce spjata s historií zpracování skla Murano, které má své kořeny ve 12. století. Postupem času skláři z benátského ostrova prozkoumali a zdokonalili nové metody zpracování, aby vytvořili nejušlechtilejší sklo v Evropě. Ve 20. letech 20. století inspirovalo rozšíření Art Déco skláře k výrobě předmětů pro interiérový design, které se vyznačují synergií mezi jednoduchostí a funkčností. Jedinečná práce sklářských mistrů je dnes leitmotivem řady skleněných tvárnic s průhledným a brilantním designem .
Od vnitřních stěn až po vnější fasády představují skleněné cihly lehký a přirozený dekorativní prvek , který se dokonale hodí do jakékoli architektonické krajiny.
Výsledný povrch skleněných tvárnic působí hladce, leskle a vzdušně. Na přání je možné získat ještě vyšší úroveň průhlednosti skla.
Skleněné stěny a příčky lze stavět různými metodami, které umožňují vytvářet různé typy vzorů. Instalace spočívá v používání specifické malty anebo transparentního polymerového lepidla na bází silikonu. Speciální stavební chemii je samozřejmě možné u nás objednat.