Pomáháme

• Pomocné tlapky

• a4d0c02a-5a93-463f-b24d-cf12cbeb484c
  • Proč pomáháme ?

Protože dokud můžeme pomáhat druhým, pomáhejme. Nikdy nevíme, kdy budeme pomoc sami potřebovat.“

Nejen tento společný názor nás spojuje s Obecně prospěšnou společností Pomocné tlapky, která se již od roku 2001 zabývá chovem, výchovou, výcvikem a předáváním asistenčních psů.

Tyto speciálně vycvičené psy předává do dlouhodobého užívání všem tělesně postiženým lidem zdarma.
    Za Pomocné tlapky mluví hlavně jejich práce a výsledky. Pokud byste se chtěli dozvědět více nebo máte zájem je podporovat či s nimi spolupracovat, další informace naleznete na :

www.pomocnetlapky.cz

• Amelie pomáhá žít život s rakovinou

• 0261817f-a31b-4e23-9009-a7161fac8005
  • Nemoc zcela změní náš život a zasáhne všechny v našem okolí. Prvním krokem k přijetí nové situace může být rozhovor s někým, kdo je připraven naslouchat. V každé situaci se můžeme rozhodnout a změnit tak svůj život. V tom je naše šance.

Amelie je tu pro každého, koho zaskočila onkologická nemoc, osobně nebo v blízkém okolí. Nabízí možnost bezplatné péče odborníků i laiků s podobnými zkušenostmi v překonávání vážné nemoci. Nabízí neutrální půdu, kde se může kdokoli, i anonymně, věnovat sám sobě způsobem, který si zvolí. Nepropaguje žádný ze způsobů léčby (bez ohledu na to, je-li to klasická či alternativní cesta), ani žádné preparáty. Dbá na zachování soukromí a svobodné vůle každého návštěvníka.

Pokud byste se chtěli dozvědět víc nebo máte zájem ji podporovat či s ní spolupracovat, další informace naleznete na : www.amelie-os.cz
  • Hvězdy dětem, z.s. | Každé dítě může být hvězdou

• f5815d4d-4d8c-44f7-81cf-a7fcca8aef0b
  • Pomáhá dětem z dětských domovů a dětem ze zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc.

Hlavní náplní spolku je finanční a věcná podpora dětí z dětských domovů, zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc, pěstounské péče a dětem sociálně ohroženým. Zaměřuje se na podporu volnočasových aktivit dětí z dětských domovů a přípravu mládeže na jejich zaměstnání. Jejich cílem je podpora zájmů a talentu děti sociálně ohrožených, dětí v dětských domovech i v zařízeních pro děti vyžadující okamžitou pomoc. Podpora konkrétních potřeb sociálně znevýhodněných dětí.

„V nás samých jsou uloženy hvězdy našeho štěstí.“
    Heinrich Heine - německý spisovatel
  • 5ec82140-c004-437f-adf7-a07911600ebd
  • Na základě usnesení vlády ČR ze dne 21.10.2020 o přijetí krizového opatření s účinností od 22.10.2020 do dne 3.11.2020 zůstává naše prodejna funkční a to dle platných výjimek.